در دو سال اخیر، همه نگاهها به سمت بیماری کووید نوزده جلب شده و در این مدت، متخصصان بهداشت و درمان شاید فرصت نداشته باشند که مثل گذشته درباره خطر ابتلا به سرطان و راههای پیشگیری از سرطان اطلاع رسانی کنند.
حالا اخیرا خانم زهرا عبداللهی، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه در وزارت بهداشت، در اظهارات خود پیرامون کیفیت روغنها و تاثیر هر کدام از انواع روغنها بر روی سلامتی افراد صحبت کرده است.
به گزارش وبدا (پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت و درمان)، دکتر زهرا عبداللهی درباره این مساله نکاتی را مطرح کرده است، با هم به برخی از این نکات میپردازیم: بر اساس نتایج آخرین یافته های علمی در جهان، مصرف روغن های جامد و نیمه جامد همچنین به علت دارا بودن اسید چرب ترانس بالا خطر بروز سرطان سینه در خانم ها و سرطان پروستات در آقایان را افزایش می دهد.
وی با بیان این که مصرف خانگی روغن های جامد به هیچ عنوان توصیه نمی شود و روغن جامد به علت بافت مورد نیاز شیرینی ها، عمدتاً در قنادی ها کاربرد دارد، افزود: اسید های چرب اشباع موجود در روغن جامد ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطان ها را بدنبال دارد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به این که این روغن ها درحال حاضر در کشور ما با اصلاح فرمولاسیون و بهبود کیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل شده اند که مقدار اسیدهای چرب اشباع و ترانس کمتری نسبت به روغن جامد دارند، گفت: ولی باید توجه داشت که روغن نیمه جامد هم در مقایسه با روغن های گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارد و مصرف آنها خطراتی مانند افزایش کلسترول بد خون LDL ، تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتا سکته قلبی را بدنبال دارند. به ویژه افرادی که دچار اختلالات چربی خون و کلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده کنند.
دکتر عبداللهی افزود: توصیه می شود برای پیشگیری از بیماری های قلبی، عروقی از روغن های مایع با منشاء گیاهی استفاده شود. چربی های مایع، روند بروز آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق) را کند می کند.
وی اظهار داشت: روغن نباتی مایع درصد بسیار کمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل ملاحظه ای اسید های چرب غیر اشباع که برای حفظ سلامت قلب ضروری است را دارند و میزان اسید چرب ترانس آن کمتر از 2 درصد و در بعضی از روغن های مایع تقریبا صفر است که زیرو ترانس نامیده می شوند.
موسسه خیریه سمر از شما مهراندیشان دعوت میکند که در این دوران حساس، علاوه بر رعایت پروتکلهای بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا؛ تلاش نمایید سبک زندگی و برنامه تغذیه خودتان را هم بر مبنای پیشگیری از سرطان تنظیم نمایید. ما در سایت موسسه سمر تاکنون مقالات خوبی را از پژوهشکدههای معتبر جهانی از جمله پژوهشکده دانشگاه هاروارد ترجمه کردهایم که شما میتوانید با مراجعه به آنها از اطلاعات بسیار خوب و مهمی آگاه شوید.
برای مثال، شما مهراندیشان گرامی میتوانید با کلیک کردن بر روی مقالات: «پیامهای بهداشتی کرونایی برای بیماران مبتلا به سرطان» ، «نقش تغذیه در مبارزه با سرطان پروستات» ، «هرآنچه باید درباره سرطان سینه بدانید» و «آیا واقعا میدانید که چگونه باید از سرطان پیشگیری کرد» و مطالعه دقیق آنها از خطر مبتلا شدن به چنین بیماریهای در امان بمانید.