20آذر

نقش چشمگیر واکسن کرونا در جلوگیری از مرگ و میر



بازگشت

تعداد واکسن‌های تزریق شده برای جلوگیری از کرونا در کشور به بیش از 99 میلیون دز رسیده است. چنین آماری نشان دهنده این است که درصد قابل توجهی از شهروندان و هم وطنان دعوت مسئولین و متخصصین حوزه پزشکی و سلامت را لبیک گفته‌اند و برای پایان دادن به زنجیره شیوع کرونا واکسن آن را تزریق کرده‌اند. اما همچنان درصد بسیار اندکی از هم وطنان هستند که تحت تاثیر تبلیغات منفی قرار داشته و با برشمردن عوارضی برای واکسن کرونا که لزوما صحیح هم نیستند، تصمیمی برای تزریق واکسن کرونا ندارند. بر همین اساس، وب سایت رسمی وزارت بهداشت کشور اخیرا با رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن که زیر مجموعه همین وزارت خانه است مصاحبه‌ای انجام داده و خلاصه این مصاحبه را در ادامه می‌خوانید:

به گزارش وبدا، دکتر سید محسن زهرایی رییس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به پرسشی درخصوص عوارض واکسن های کووید، بیان کرد: واکسن و واکسیناسیون موثرترین مداخله بهداشتی شناخته شده برای حفظ سلامت افراد و جلوگیری از مرگ و میر است.

وی با اشاره به اینکه فرآیند تولید واکسن های کووید تحت پروتکل های پیچیده و کاملا علمی است، عنوان کرد: ایمنی زایی و بی خطری واکسن ها در فازهای یک، دو و سه بررسی می شوند برهمین اساس از سلامت واکسنی که مجوز مصرف برای عموم جامعه را دریافت می کند، اطمینان خاطر داریم.

عوارض ثبت شده واکسن ها کاملا قابل انتظار و قیاس با مستندات بین المللی بوده است

دکتر زهرایی تصریح کرد: همچنین در مرحله مصرف هم با نظام مراقبتی که وجود دارد عوارض احتمالی واکسن ها رصد می شود و برای آنکه گزارش دقیقی داشته باشیم یک سامانه موبایلی هم در سایت www.salamat.gov.ir راه اندازی شده است و افراد می توانند درصورتی که درپی تزریق واکسن دچار عارضه ای شدند در این سامانه ثبت کنند.

رییس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت عنوان کرد: تاکنون نزدیک به ۶۰ هزار  مورد عارضه واکسن در سامانه نامبرده ثبت شده است که خوشبختانه عموما در حد همان عوارض قابل انتظار همچون درد در محل تزریق، کوفتگی بدن، بی حالی و سردرد بودند که بعد از گذشت ۲ تا سه روز خود به خود رفع می شوند؛ در کنار فواید بسیار زیادی که واکسن ها دارند، این عوارض کاملا قابل قبول هستند.

دکتر زهرایی در پایان با بیان اینکه تاکنون نزدیک به ۹۷ میلیون دز واکسن در کشور تزریق شده است، گفت: خوشبختانه عوارض ثبت شده کاملا قابل انتظار و قیاس با مستندات بین المللی بوده و از این جهت نگرانی وجود ندارد.

نتیجه‌گیری

با توجه به نکاتی که دکتر زهرایی ارائه کرده است می‌توان گفت که عوارض واکسن کرونا در برابر مزایای استفاده از آن بسیار ناچیز و قابل چشم‌پوشی هستند. وقتی از عوارض واکسن کرونا اسم آورده می‌شود ممکن است ذهن خواننده به سمت اتفاقات ناگواری برود در حالیکه عوارض این واکسن‌ها عموما شامل: سر درد، بی‌حالی، بدن درد، احساس کوفتگی در برخی نقاط و... است و بین 1 تا 2 روز ادامه خواهد داشت. بنابراین، شما پس از تزریق واکسن کرونا اگر هم تحت تاثیر این عوارض قرار بگیرید، با گذشت بین 1 تا 2 روز به حالت عادی بازخواهید گشت. اما نکته‌ای در این بین اهمیت شایانی دارد این است که، تزریق واکسن کرونا موجب خواهد شد که شما تا مدتی که بدن‌تان واکسینه است هیچ‌گاه به کرونای شدید مبتلا نشود. ضمن آنکه تزریق واکسن موجب می‌گردد که فرد واکسینه شده از مرگ و میر بر اثر ابتلا به کرونا در امان بماند. 

موسسه خیریه سمر از تمامی شما مهراندیشان دعوت می‌کند که اگر تاکنون برای تزریق دز اول، دوم یا حتی سوم خود اقدام نکرده‌اید هرچه سریع‌تر و با مشورت پزشک برای تزریق واکسن کرونا اقدام نمایید.
 

مقالات مرتبط

شرایط کرونا و واکسیناسیون در کشور، اوضاع فرزندان سمر

شرایط کرونا و واکسیناسیون در کشور، اوضاع فرزندان سمر

نیمه اول سال 1400 را پشت سر گذاشتیم و چند روزی است که وارد ...

بازتوانی بيماران کرونایی

بازتوانی بيماران کرونایی

فعلا در پیک پنجم کرونا هستیم و هرچه جلوتر می‌رویم بر تعداد مبتلایان به کووید-19 افزوده می‌شود.

تغذیه در دوران واکسیناسیون علیه کرونا

تغذیه در دوران واکسیناسیون علیه کرونا

چند ماهی است که هم در ایران و هم در بسیاری از کشورهای دنی...

چگونه با وسایل نقلیه عمومی رفت و آمد کنیم تا به کووید ۱۹ مبتلا نشویم

چگونه با وسایل نقلیه عمومی رفت و آمد کنیم تا به کووید ۱۹ مبتلا نشویم

این سوال، سوال مشترک بسیاری از شهروندان است. در روزهای آ...

پروتکل‌های زمان پیک کرونا

پروتکل‌های زمان پیک کرونا

به روزهای پایانی فروردین ماه رسیده‌ایم. درختان خانه امی...

کرونا با بدن ما چکار می‌کند و ما باید در مقابل آن چه اقداماتی انجام دهیم؟

کرونا با بدن ما چکار می‌کند و ما باید در مقابل آن چه اقداماتی انجام دهیم؟

چند ماهی از اپیدمی کرونا بیشتر نگذشته است و بسیاری از کش...

لطفا پیام، پرسش یا نظر خود را در این باره بنویسید