09آذر
بلایی که گوشی های هوشمند بر سر پوست و مغز می آورد
بازگشت
ورود گوشیهای هوشمند انسان را هر روز سرگرمتر میکند و او را از دنیای ارتباطات فیزیکی جدا کرده و به سمت دنیای ارتباطات مداوم، اما مجازی، پیش میبرد. لذا باید بیشتر در نحوه زندگی خود تامل کنیم و سعی بر به خدمت درآوردن تکنولوژی داشته باشیم، نه اینکه خود بنده تکنولوژی شویم.
به گزارش روابط عمومی موسسه خیریه «سمر» اعتیاد به گوشیهای هوشمند تاثیر زیادی بر اختلال در کارایی فرد دارند و عموما با “اعتیاد به شبکههای اجتماعی (SNS Addiction)” همراه هستند. اعتیاد به این گوشیها باعث به خطر افتادن سلامت فیزیکی فرد میشوند و بعضی از مردم به خاطر دچار شدن به این اعتیاد منزوی شده و از جامعه گوشهگیری میکنند.
جالب است بدانید با گذشت زمان پایین نگه داشتن سر و استفاده مداوم از تلفن همراه می تواند به تدریج منجر به ایجاد چین و چروک در پوست گردن شود.
بنابر نظرات پزشکان استفاده بیش از حد از گوشیهای هوشمند باعث میشود که رشد نیمکره راست مغز به تاخیر بیافتد و نیمکره چپ مغز با سرعت بیشتری رشد کند. با توجه به گسترش استفاده از این گوشیها، میزان بروز آسیبدیدگیهای گردن در بین صاحبان آنها نیز بیشتر شده است؛ زیرا نشستن در حالتهای نامناسب و خمیده بودن، باعث بروز آسیبدیدگی دیسک گردن میشود.
همچنین محققان بعد از مطالعات دقیق در یافتند که استفاده از گوشی های هوشمند و لمسی به دفعات زیاد در طول شبانه روز منجر به آسیب یکی از بخش های مهم مغز می شود چرا که به گفته ی آنها رابطه ی مستقیمی بین دست و مغز در زمان استفاده از این نوع گوشی های موبایل ایجاد می شود که منجر به صدمات و آسیب های مغزی می شود.
تیم تحقیقاتی اهل کشور سوئیس ۳۷ داوطلب را برای اثبات این مسئله مورد امتحان قرار دادند که ۲۷ نفر آنها از گوشی هوشمند و ۱۰ نفر از آنها از گوشی های ساده با دکمه های واقعی ( نه لمسی ) استفاده می کردند. با زیر نظر گرفتن و کنترل حرکات و واکنش های مغزی انها در طول این مدت به مسئله ای مهم در رابطه با عملکرد مغز در این افراد دست یافتند.
بخشی از مغز به نام somatosensory قشای وجود دارد که مربوط به کنترل حرکات دست – انگشتان – چهره – لگن – تنه و گردن است .
افرادی که از گوشی های موبایل هوشمند با صفحات لمسی استفاده می کنند این بخش مغز انها به مرور زمان نسبت به کنترل حرکات ضعیف می شود به نوعی دچار تغییر شکل در عملکرد و کنترل می گردد.
اما افرادی که از گوشی های معمولی و دکمه دار استفاده می کنند با هر بار استفاده از دکمه مغز حالت حرکت انگشتان را دریافت کرده و با حرکت واقعی و فشار انگشتان بر روی دکمه های واقعی شروع با فعالیت می کند و از کم کاری و تغییر شکل به دور می ماند.
دکتر گاش می گوید:
با هر بار حرکت انگشتان و سایر اعضای بدن مغز فعالیت می کند و از پیری و تغییر شکل و به دنبال آن اختلالات مغزی پیشگیری می شود که متاسفانه این تکنولوژی عملکرد طبیعی مغز را مختل کرده و موجب ایجاد اختلالات حرکتی در دراز مدت خواهد شد.
او همچنین هشدار داد که در دراز مدت استفاده از گوشی های همراه هوشمند لمسی در حرکات بخش های مهم بدن از جمله صورت و دست های مشکلات جدی ایجاد خواهد کرد.
مقالات مرتبط
این محققان نشان دادند که با انجام دادن «۱ تا ۲ ضربه» و ا...
به سادگی می توان گفت که امروزه موبایل جزئی جدا نشدنی از ...
به گزارش روابطعمومی موسسه خیریه سمر، در ششم اردیبهشت...
از جمله فواید و خواص انجیر خشک این است که این میوه سبب افزایش قوای جسمانی می شود.
علیرغم میل باطنی خانواده، به دلیل لطف و اصرار برخی از بس...
بازارچه خیریه سمر در چهارمین روز برگزاری میزبان نیوشا ضیغمی، ساره بیات و محمد رضا غفاری بود.