02اردیبهشت
پروتکلهای زمان پیک کرونا
بازگشت
به روزهای پایانی فروردین ماه رسیدهایم. درختان خانه امید سمر مثل همیشه که در این ماه از سال به سرسبزی و شکوفه دادن میرسیدهاند، زیبایی خاصی به این محیط دادهاند. اما این روزها برعکس تمام فروردین ماهها خانه امید خلوت است و حضور فرزندان سمر و مهراندیشان در آن به چشم نمیخورد.
البته طبق اظهارات مسئولین دولتی روزهای نسبتا بهتری را پشت سر میگذاریم و اگر همراهی و همیاری مردم، کادر درمان و مسئولین ادامه پیدا کند مطمئنا خیلی زودتر از چیزی که فکرش را میکردهایم، به شرایط نرمال خواهیم رسید. در چنین شرایطی که بعضی از اظهارات امیدبخش هستند و برخلاف گذشته که تمام آمارها نشان دهنده گسترش یافتن شیوع کرونا بود، امید میرود که هر چه زودتر از شرایط پیک کرونا عبور کنیم، اما این خطر هم وجود دارد که شهروندان دیگر مثل سابق نکات بهداشتی پیشگیری از کرونا را جدی نگیرند و مجددا با پیک دیگری از شیوع این ویروس روبرو شویم.
به همین خاطر، موسسه خیریه سمر در این مقاله قصد دارد که یک مرور کلی بر تمامی پروتکلهایی که لازمالاجرا هستند انجام دهد. از شما خواهش میکنیم که این مطلب را به صورت کامل مطالعه بفرمایید، برای اطرافیانتان ارسال نمایید و در رعایت نکاتی که مطرح شده است، جدی و پرتلاش باشید. به امید دیدار شما عزیزان در خانه امید سمر.
پروتکل ورود به محیط خانه
تقسیم کردن فضای زندگی به محیط داخل و خارج از خانه، اولین و مهمترین موردی است که باید انجام داد. حتما تاکنون این پروتکل را بارها از طریق منابع رسمی خواندهاید اما لازم است که همچنان باز هم به این نکات توجه کامل داشته باشید:
- بلافاصله پس از رسیدن به منزل، گوشی موبایل خود را ضدعفونی نمایید. گوشی موبایل در شرایط عادی هم یکی از آلودهترین و خطرناکترین وسایل ما محسوب میشود و میتواند ناقل بسیاری از بیماریها باشد. اما در دوران پاندمی کرونا ضدعفونی کردن گوشی تلفن همراه بسیار مهم و حیاتی تلقی میشود.
- برای تهیه محلولهای ضدعفونی منزل، اکیدا جوهر نمک و وایتکس (ماده سفید کننده) را با یکدیگر ترکیب نکنید. حتما به دستورالعملهای وزارت بهداشت برای ضدعفونی کردن منزل و محل کار دقت کنید و از افراط نمودن در استفاده از این محلولها خودداری کنید.
- همچنان به سلامت روانی خود اهمیت بدهید. در گفتگوهایی که با اعضای خانواده دارید، درباره اخبار و حوادث پیرامون کرونا اکیدا زیاده روی نکنید. بهتر است زندگی روتین و همیشگی خود را داشته باشید و به جای تمرکز بر این مساله، به انجام برنامه روزانه خود اهمیت بدهید.
پروتکل خرید در دوران شیوع کرونا
- تا جایی که امکان دارید خرید را هر هفته یک بار انجام بدهید.
- اکیدا برای انجام خرید کردن، بیش از یک نفر عازم فروشگاه نشود.
- فروشگاههای خلوت اطراف خود را شناسایی نمایید، ساعات شلوغی و خلوتی آنها را بدانید و به خلوتترین فروشگاه و در خلوتترین ساعت مراجعه کنید.
- پول نقد یکی از آلودهترین مواردی است که باعث انتقال ویروس کرونا میشود. حتما از کارتهای اعتباری برای پرداخت پول استفاده نموده و حتما پس از انجام این کار کارت استفاده شده را ضدعفونی کنید.
- هنگامیکه در فروشگاه مشغول جستجو هستید یا اگر احیانا در صف منتظر ایستادهاید، از افرادی که سرفه میزنند فاصلهی بیش از 1 متر و نیم را حفظ کنید.
- پس از انجام خرید و برگشت از فروشگاه، کیسههای پلاستیکی را که اقلام در آن قرار داشتهاند، دور بریزید.
- اگر قصد خرید نان دارید، بهتر است یک پارچه تمیز همراه خود ببرید و از نانوا بخواهید که به وسیله ابزاری مخصوصی که در اختیار دارد نانها را بر روی پارچه بگذارد.
پروتکل مواد غذایی برای پیشگیری از بیماری کووید 19
- میوهها و سبزیجات را حتما ضدعفونی نمایید.
- از مصرف گوشت و تخم مرغ به صورت نیم پز پرهیز کنید.
- به هیچ عنوان تا عادی شدن شرایط، برای میل کردن غذا به رستورانها، فست فودها و کافی شاپها مراجعه ننمایید.
پروتکل محیط اداری در شرایط اپیدمی کرونا
ممکن است بعضی از شما مخاطبان عزیز سایت سمر مجبور هستید که در این روزها در محل کار خود حاضر شوید. در این صورت، حتما این نکات را رعایت نمایید:
- بهتر است که از خودروی شخصی برای رفت و آمد استفاده کنید.
- موقعی که به محل کار خود رسیدید، با استفاده از محلول ضدعفونی دستهایتان را کاملا ضدعفونی نموده و اگر هم این محلول را دراختیار ندارید، با استفاده از آب و صابون و به مدت 20 ثانیه هر دو دست را کامل بشویید.
- برای استفاده از دکمههای آسانسور، فشار دادن دکمههای مختلف و یا باز و بسته کردن درها از دستمال کاغذی استفاده کنید و سپس آن دستمال را دور بیندازید.
- رعایت کردن بهداشت فردی از جمله مسائلی است که در محیط کاری اهمیت دوچندانی پیدا میکند.
- اگر دچار سرماخوردگی شدهاید، سرفه میزنید، تب یا تنگی نفس دارید بهتر است که به محل کار نرفته و به جایش، به پزشک مراجعه نمایید.
- برای عطسه کردن یا سرفه زدن دستمال را مقابل دهان گرفته و سپس آن دستمال را دور بیندازید.
پروتکل حضور در جلسات کاری
در جلسات کاری به دلیل فاصله کمی که عموما بین حضار وجود دارد و همچنین، بسته بودن فضا، ریسک بیشتری وجود دارد و پروتکل مجزایی طراحی شده است.
- قبل از ورود به جلسات حتما دستهایتان را ضدعفونی کنید.
- اگر حساسیت فصلی دارید یا عطسه و سرفه میکنید در جلسه حاضر نشوید.
- تا جایی که امکان دارد بهتر است جلسات کوتاه و فشرده برگزار شوند.
پروتکل سفرهای ضروری
در این 3 ماهی که از شیوع کرونا میگذرد، بارها اعلام شده که رفتن به سفرهای غیرضروری یکی از مهمترین عوامل انتقال ویروس کرونا است. اما اگر سفری مهم و ضروری برایتان پیش آمده به این نکات توجه داشته باشید.
- توقفهای بین راهی را به حداقل برسانید.
- به هیچ عنوان از رستورانها، هتلها و مهمانسراها استفاده نکنید.
- به میزان لازم ژل ضدعفونی یا الکل همراه خود ببرید.
پروتکلهای عمومی
- در مراکز شلوغ، باشگاههای ورزشی، بازار، مترو، اتوبوس و ... حضور نیابید.
- مراجع رسمی و دولتی بهترین منابع دریافت آخرین اخبار و اطلاعات هستند.
- رفتارهای بهداشتی خود و اطرافیانتان را تقویت کنید.
- تمامی دید و بازدیدها را تا کاهش ریسک ابتلا و اعلام مراجع رسمی حذف کنید.
- ریسک ابتلای افراد سیگاری بالاتر است.
- در خانه برنامههای ورزشی، سرگرمی و تفریحی را برای افراد خانواده برنامه ریزی نموده و شادابی را به اطرافیان هدیه دهید.
- در محل کار و منزل از مهر مشترک استفاده نکنید.
- در محل کار و منزل از لوازم تحریر مشترک استفاده ننمایید.
- از تجویزهای درمانی فضای مجازی و خود درمانی اکیدا پرهیز داشته باشید.
- به شرط رعایت نکات بهداشت فردی، کنترل استرس و دریافت آخرین اخبار و اطلاعات از منابع رسمی، حتما سالم خواهید ماند.
در این مطلب سعی شد تا خیلی خلاصه مهمترین پروتکلهای ارائه شده از سوی وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی را خدمت شما ارائه کنیم. لطفا در رعایت این مسائل همت نموده و این مقاله را برای اطرافیانتان هم ارسال نمایید.
منابع: سایت وزارت بهداشت و سایت سازمان بهداشت جهانی
مقالات مرتبط
تعداد واکسنهای تزریق شده برای جلوگیری از کرونا در کشور به بیش از 99 میلیون دز رسیده است.
نیمه اول سال 1400 را پشت سر گذاشتیم و چند روزی است که وارد ...
فعلا در پیک پنجم کرونا هستیم و هرچه جلوتر میرویم بر تعداد مبتلایان به کووید-19 افزوده میشود.
قابل توجه «مهراندیشان» عزیز و «فرزندان و سلامتجویان» گرامی موسسه خیریه سمر؛
چند ماهی است که هم در ایران و هم در بسیاری از کشورهای دنی...
بر اساس خبری که به تازگی توسط وزیر بهداشت کشور، دکتر نمک...